Ortodokse bøger

Da der endnu ikke findes særligt meget litteratur om den Ortodokse Kirke og tro på dansk, og det der findes er svært at opdage, er her præsenteret en liste over hjemmesider med bøger både på dansk, men hovedsageligt på engelsk.

OBS: De fleste bøger fra Treenighedsklostret i Jordanville kan nu købes uden importgebyr hos saxo.com
https://www.saxo.com/dk/forlag/holy-trinity-publications_128804?page=1 

SYNAXARIET: Oversat fra græsk af munken Fotius (Ole Stjernfelt). Bøgerne er en beskrivelse af de ortodokse helgeners liv, hvilket er et krav at kende til for at kunne føre et ortodoks kristent liv.
“Helgeneners liv er ortodoksiens encyklopædi” – Hellige Justin Popović af Ćelije.

Bøgerne kan bestilles fra Parakletens kloster i Athen fra følgende link:

https://www.imparaklitou.gr/index.php/en/publications/in-the-danish-language/synaxariet-detail

Oversætter: Munken Fotius (Ole Stjernfelt) (†)
Antal sider: I-IV bind, 2896 sider
Omslag: hårdt
Udgave: 1e-2013
Størrelse: 14.5×21.5 cm
ISBN: 978-960-9626-22-4
Pris: 130,00 €

Ortodokse bøger på engelsk

I løbet af de sidste tre årtier er enorme mængder af ortodoks litteratur blevet oversat til engelsk. Når man leder efter ortodokse bøger skal man dog være forsigtig, da der findes mange bøger udgivet af utroværdige kilder. Se derfor altid efter om bøgerne er officielt godkendt af den Ortodokse Kirke. En generel huskeregel er, hvis man læser de hellige fædre og mødres skrifter og livsbeskrivelser, er man sikker. Desværre er der mange eksempler på afvigelser fra den ortodokse tro i bøger skrevet af moderne teologer, hvorfor det ikke kan anbefales at læse dem overhovedet. Nedenfor er angivet en række hjemmesider med bøger der er godkendt af den Ortodokse Kirke:

Den Hellige Treenigheds kloster i Jordanville, New York, der er den Russiske Ortodokse Kirkes officielle hovedsæde i Amerika. De har oversat utroligt mange bøger fra russisk og græsk til engelsk. Deres udgivelser er de absolut bedste oversættelser til dags dato.

http://bookstore.jordanville.org/

Det Hellige Kors’ kloster 
https://www.holycross.org/collections/books-media

Hellige Herman af Alaska klostret i Platina, Californien. Klostret er grundlagt af fader Seraphim Rose og fader Herman Podmoshensky med velsignelse af Hellige John af Shanghai og San-Francisco. De var nogle af de første pionerer til at oversætte antikke ortodokse tekster til engelsk. Deres udgivelser kan bestilles direkte fra klostret på følgende link:

https://www.sainthermanmonastery.com/

Billedresultat for orthodoxy and the religion of the futureBilledresultat for soul after deathBilledresultat for seraphim rose

The Prologue of Ohrid, skrevet og samlet af Hellige Nikolaj Velimirovich af Serbien. Dette er en kortere og mere letlæselig version af helgeneners liv med kommentarer til hver dag i året skrevet af Hellige Nikolaj. Bøgerne kan købes fra Sebastian Press på følgende link:

http://www.sebastianpress.org/The-Prologue-Of-Ohrid-p/sb-bk-hg-2017-001.htm

Billedresultat for prologue of ohrid